Uuden kunnanvaltuutetun ajatuksia

1.8.2021 alkoi kunnanvaltuutetun ura, takana oli toki jo neljä hyvin hiljaista vuotta varavaltuutettuna. Iso kiitos kaikille äänestäjille! Nettisivujen päivitys jäi keväällä, koska oma elämänmuutos muuttoineen vei energiat ja sen päälle vielä pitkä kuntavaalikampanjointi lehdissä, somessa sekä lopussa vielä kentälläkin lehdenjakoineen. Iso kiitos kaikille meidän ehdokkaille, jokainen ääni oli meille tärkeä: yksi valtuustopaikka vaihtui kolmeksi ja valtuustoryhmän koko kasvoi tuplaksi.

Paikkaneuvottelut sujuivat hyvässä hengessä kaikkien ryhmien/puolueiden kesken ja nopeasti. Uusi Sysmän perussuomalaisten valtuustoryhmä perustettiin kesäkuun lopulla ja Sysmän perussuomalaisten hallitus & valtuustoryhmä päätti ehdokkaat eri luottamuspaikoille. Itse toimin valtuustoryhmässä sihteerinä. Ensimmäinen valtuuston kokous pidettiin maanantaina 9.8.2021, jolloin ehdokkaat eri toimielimiin vahvistettiin. Kulisseissa on käyty myös neuvotteluita ylikunnallisista paikoista. Tänään 11.8 oli ensimmäinen Päijät-Hämeen liiton koulutus talousasioista valtuutetuille. Päällimmäisenä jäi ajatus, että valtuutetuilla on iso vastuu kunnan talousasiosta ja aina ei voi tehdä kuntalaisia tyydyttäviä päätöksiä sillä ajatuksella, että mukava valtuutettu saa pitää paikkansa ensi kaudellakin, vaan on pohdittava kokonaisuutta ja kunnan tulevaisuutta. Erityisesti sote-uudistus aiheuttaa näitä paineita.

-Mirja-

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *